najnovije vesti

Teroristi Hezbolaha napali Izrael

januar 4th, 2016 | by admin
Teroristi Hezbolaha napali Izrael
Info
0

Libanska teroristička organizacija Hezbolah napala oklopno vozilo izraelske vojske na granici Libana i Izraela, a Izraelci su uzvratili artiljerijskom vatrom.

Hezbolah je saopštio da je aktivirao eksplozivnu napravu kada je patrola u oklopnom vozilu prošla kroz spornu oblast Šeba, pri čemu je uništeno vozilo „hamvi“, dok su vojnici ranjeni.

Izraelska vojska je saopštila da je vozilo naišlo na improvizovanu eksplozivnu napravu i da je vojska uzvratila artiljerijskom vatrom.

Libanci u toj oblasti su rekli da su granate iz izraelskih tenkova i topova pali na poljoprivredno zemljište unutar Libana, a da je oko 40 granata pogodilo oblast oko spornog sela Gadžar. U tim napadima nisu zabeležene žrtve.

Hezbolah je saopštio da je jedinica koja je izvela napad nazvana po Samiru Kuntaru, pripadniku te organizacije koji je ubijen prošlog meseca u Siriji u napadu pripisanom Izraelu.

Hezbolah se zavetovao da će osvetiti Kuntara, koji je dugo bio u zatvoru u Izraelu pre nego što je oslobođen 2008. u zamenu za tela dva izraelska vojnika.

Comments are closed.