najnovije vesti

„Okružićemo Izrael ogradama zbog ‘divljih zveri'“

februar 9th, 2016 | by admin
„Okružićemo Izrael ogradama zbog ‘divljih zveri'“
Info
0

Jerusalim — Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio je želju da okruži svoju zemlju ogradama i barijerama, u cilju zaštite od „divljih zveri“.

„Na kraju će, u zemlji Izrael, kako ja vidim, biti ograda koja ga potpuno okružuje. Pitaće me: ‘Je li to što želiš, da zaštitiš vilu?’ Odgovor je da. Hoćemo li okružiti svu državu Izrael ogradama i barijerama? Odgovor je da. U području u kome živimo moramo se braniti od divljih zveri,“ rekao je Netanijahu obilazeći deo istočne granice Izraela.

On je rekao da njegova vlada priprema višegodišnji plan da okruži ceo Izrael bezbednosnim barijerama, kao i plan da se zatvore mesta na kome nema separacione barijere između Izraela i Zapadne obale.

„To će koštati mnoge milijarde i mi radimo na višegodišnjem planu prioritizacije tako da postepena izgradnja traje godinama, ali da se okonča kako bi se branila država Izrael,“ rekao je Netanijahu.

Izrael je još tehnički u ratu sa severnim susedom Sirijom, a sa libanskim Hezbolahom je izraelska vojska ratovala više od mesec dana u leto 2006. godine. Sa Palestincima je u višedecenijskom sukobu, a mir je potpisao s Egiptom i Jordanom.

Comments are closed.