najnovije vesti

Izraelac ubijen u napadu Palestinaca na prodavnicu

februar 19th, 2016 | by admin
Izraelac ubijen u napadu Palestinaca na prodavnicu
Info
0

Jerusalim — Jedan Izraelac je ubijen, a drugi je ranjen kada su dva palestinska napadača naoružana noževima ušla u supermaket kraj Jerusalima, na Zapadnoj obali.

Na napadače je pucao jedan prolaznik ubrzo posle napada, saopštila je vojska Izraela. Napadači i obe žrtve su preneti u izraelsku bolnicu, u kojoj je jedan Izraelac podlegao povredama.

Izraelski TV Kanal 10 je javio da su Palestinci, tinejdžeri iz Ramalaha, ušli u supermarket i tražili žrtve dvadesetak minuta, pre nego što su napali dva kupca, jednog 17-godišnjaka i jednog 35-godišnjaka, koga su uboli u gornji deo tela.

Neidentifikovan civil, koji je pucao na napadače, dao je izjavu za tu televiziju, prenosi AP. On je naveo da je bio naoružan pištoljem i da je bio u delu za molitve u supermarketu, kada je čuo vrisak. Potom je izašao napolje i pucao.

Ovo je najnoviji incident u talasu nasilja koje traje već pet meseci. Od sredine septembra ubijeno je 28 Izraelaca, uglavnom u palestinskim napadima nožem. Za to vreme od izraelske vatre su poginula 162 Palestinaca, većinom napadača, kako tvrdi Izrael.

Comments are closed.