najnovije vesti

Iran ispalio rakete sa natpisom: „Izrael mora biti uništen!“

mart 9th, 2016 | by admin
Iran ispalio rakete sa natpisom: „Izrael mora biti uništen!“
Info
0

Revolucionarna garda Irana je ispalila rakete iz severnog Irana na mete udaljene oko 1.400 kilometara na jugoistoku zemlje, navodi se u izveštaju agencije.

Komandant Revolucionarne garde Amir Ali Hadžizadeh izjavio je da je cilj raketne probe da se pokaže Izraelu da Iran može da ga pogodi, prenosi Fars.

– Razlog zbog kojeg smo napravili naše rakete sa dometom od 2.000 kilometara je da bi mogle da, sa bezbedne daljine, pogode naše neprijatelje cionističkog režima – rekao je brigadni general Amir Ali Hadžizadeh, javila je iranska agencija ISNA.

Hadžizadeh je zapretio da će „što više neprijatelji budu jačali sankcije, to će žešći biti odgovor“ Revolucionarne garde.

Dve rakete ispaljene jutros su u okviru vojne vežbe sa teritorije severnog dela Irana i pogodile su mete na jugoistoku zemlje, udaljene 1.400 kilometara, preneo je Rojters.

Teheran je i juče saopštio da su iranske oružane snage izvele nova testiranja balističkih raketa kako bi demonstrirale „moć zastrašivanja“ i „spremnost zemlje da upotrebi sva raspoloživa sredstva u suočavanju sa pretnjama“ uperenim protiv teritorijalnog integriteta Irana.

Saopštenje je prenela zvanična iranska novinska agencija IRNA, opisavši vojnu vežbu u kojoj su „balističke rakete ispaljene iz silosa“ u različitim delovima zemlje, navodi AFP.

Iranska agencija ISNA prenosi da je Iranska revolucionarna garda ispalila juče nekoliko balističkih raketa iz silosa širom zemlje u okviru vojne vežbe.

Vašington je u januaru uveo nove sankcije Iranu zbog njegovog raketnog programa ubrzo nakon što su Teheranu ukinute odvojene sankcije koje su bile vezane za iranski nuklearni program, podseća „Frans pres“.

Comments are closed.