najnovije vesti

„Hezbolah će osvetiti Samira Kuntara!“

decembar 31st, 2015 | by admin
„Hezbolah će osvetiti Samira Kuntara!“
Info
0

“Osveta će doći bez obzira na sve,” izjavio je Hasan Nasrala u seriji pretnji usmerenih protiv Izraela.

Šef Hezbolaha Hasan Nasrala preti Izraelu zbog atentata na libanskog teroristu Samira Kuntara, sedam dana nakon što je Samir ubijen usled vazdušnog napada u Siriji.

“Izraelci se skrivaju duž granice poput miševa,” kaže Hasan. “Oni su zabrinuti i treba da budu zabrinuti duž granica i unutar zemlje Izrael. Njihove pretnje neće doneti ništa dobroga.”

“Osveta će doći bez obzira na sve… Mi ne možemo oprostiti prolivanje krvi naših mudžahedina (mučenika) od strane cionista… nigde u svetu,” nastavio je on u svom govoru.

Nasrala se osvrnuo i na trenutni talas terora u Izraelu, slaveći teroriste za njihove napore da ubiju Jevreje.

“Oni koji organiziraju napade noževima u Palestini znaju da će biti ili mučenički ubijeni ili strpani u zatvor,” kaže Nasrala.

“Dok se prisećamo Kuntara, moramo oživeti duh žrtve jer to je ključni preduslov za uspon naroda, za upornost u otporu i stvaranju budućnosti.”

Kuntar je ozloglašen zbog ubistva trojice Izraelaca 1979. godine, uključujući 31-godišnjeg Denija Harana i njegovu četverogodišnju ćerku.

Njegova smrt pripisana je napadu izraelskih vazdušnih snaga (IAF) u Siriji, iako Izrael nije službeno preuzeo odgovornost za napad.

 

Comments are closed.