najnovije vesti

Glavni rabin Barcelone: „Bježite u Izrael dok nije kasno!“

septembar 3rd, 2017 | by admin
Glavni rabin Barcelone: „Bježite u Izrael dok nije kasno!“
Info
0

Glavni rabin židovske zajednice u Barceloni požuruje svoje vjernike da se što prije presele u Izrael jer „Europa je izgubljena“ od radikalnog islama.

Upozorenja židovskog rabina stižu nakon terorističkih napada u kojima je u Barceloni 13 ljudi izgubilo živote, a više od 120 ih je ozlijeđeno, a u Cambrilsu je samo nekoliko sati nakon toga ubijena jedna žena.

ISIS je preuzeo odgovornost za oba napada, a policija vjeruje kako ih je planirala velika teroristička ćelija u Španjolskoj, piše Independent.

No, da li je mržnja prema Židovima bila razlog za masakr u Barceloni? Očigledno je bila barem za jednog učesnika terora: rodom Marokanac, Driss Oukabir, koji je posudio bijeli Fiat kombi i njime se zaletio u turiste u popularnom Las Ramblasu u Barceloni, nekoliko dana prije napada na društvenim je mrežama postavljao antiizraelske i antisemitske statuse.

I, da li je slučajnost da se kombi zaustavio ispred košer restorana (što je u Barceloni rijetkost)? To bi samo vozač tog vozila mogao sa sigurnošću reći, no glavni rabin Barceloni, Meir Ben Chen, ne čeka da to sazna. Nazivajući Španjolsku „leglom islamističkog terora u Europi“, on poziva sve Židove da odu u Izrael.

U intervjuu za židovsku agenciju JTA, rabin Bar-Hen je rekao kako „Židovi nisu ovdje za stalno“.

„Govorim svojim vjernicima: Nemojte misliti da smo ovdje zauvijek. Ohrabrujem ih da kupuju kuće u Izraelu. Ovo mjesto je izgubljeno. Nemojte ponoviti grešku alžirskih Židova ili venezuelanskih Židova. Bolje otiđite odavde dok nije prekasno“, kaže rabin.

 

Comments are closed.