najnovije vesti

Devojke iz izraelske policije likvidirale teroriste sa noževima

decembar 31st, 2015 | by admin
Devojke iz izraelske policije likvidirale teroriste sa noževima
Info
0

Dvojica palestinskih terorista izboli su dvoje civila od kojih je jedan zadobio teške ozljede, a drugi umro. Napad se dogodio u sredu oko 13:15 sati kod Jafa ulaza u stari grad Jerusalim. Granični čuvari pucali su na teroriste, ubili jednog, a drugi je nešto kasnije umro od posledica povreda. Osim civila koji su bili izbodeni, još je jedna osoba umrla od posledica povreda zadobijenih verovatno usled pucnjave čuvara na teroriste.

Teroristi su identifikovani kao Anan Hamad (20), i Isa Asaf (19), obojica iz Kualandija izbegličkog kampa. Asaf je ove godine služio zatvorsku kaznu zbog ‘’popularne’’ terorističke aktivnosti, ali je pušten. Hamad je 2010. godine bio uhvaćen nakon što je došao na kontrolnu tačku Kualandije naoružan nožem s ciljem da bude stavljen u pritvor, što je kasnije tekom ispitivanja priznao i rekao da je došao na kontrolnu tačku jer ga je otac često tukao.

teroristi

Teroristi Hamad i Asaf

 

Tri ranjena civila odvedena su u Shaare Zedek klinički centar i Hadasa klinički centar u Jerusalimu gde su dvojica od njih nekoliko sati nakon napada umrla od posledica povreda.

mestonapada

Mesto napada

 

Glavni rukovodilac Asi Aharoni, portparol za područje Jerusalima, rekao je da su devojke iz granične policije, pozicionirane na Jafa ulazu Starog grada iz sigurnosnih razloga, primetile masu ljudi koja panično trči u njihovom smeru. “Odmah su shvatile da je posredi napad te su hrabro otrčale do mesta događaja i prepoznale dvojicu terorista sa noževima koji su napadali civile. Precizno su ih upucale i sprečile druge nevine ljude od povreda.“ Zahvaljujući njihovom herojskom djelovanju, spriječene su mnogo ozbiljnije posljedice napada.“

 

Izvor: www.ynetnews.com

Comments are closed.