najnovije vesti

„Božja zaštita Izraela nije bajka“

decembar 31st, 2015 | by admin
„Božja zaštita Izraela nije bajka“
Info
0

“To je zemlja za koju se brine Gospod, tvoj Bog. Od početka do svršetka godine na njoj počivaju oči Gospoda, tvog Boga.” (5.Mojsijeva 11:12)

U toku prošlogodišnje operacije ‘Zaštitna ivica’ koja je trajala više od mesec dana, u konfliktu između Hamasovih terorista i IDF-a, sa izraelske strane stradalo je samo nekoliko civila.

3360 raketa ispaljeno je na Izrael, a kao rezultat tih paljbi na izraelskoj strani poginulo je samo četvero civila. Iako je ‘Čelična kupola’ čudo samo za sebe i odgovorna je za održavanje sigurnosti izraelskih civila, brojevi pokazuju da je samo 584 raketa presretnuto od strane ‘Čelične kupole’ što iznosi oko 17 posto svih raketa ispaljenih na Izrael.

Statistika nam pokazuje da se ovde događa nešto neverovatno.

Bilo da čovek veruje ili ne veruje u Božje proviđenje iza tolikog broja raketa koje nisu pogodile svoj cilj, mora se priznati da bi u teoriji broj gubitaka trebao biti mnogo veći. Nakon svega, Hamas je prilično iskusan kada je u pitanju raketiranje Izraela, u tome ima više od 14 godina iskustva.

Povežite tu observaciju sa istorijskim i biblijskim gledištem na izraelske bitke i možemo doći do zaključka da postoji velika verovatnoća da je u pitanju Božja zaštita i intervencija. To nas dovodi do mnoštva ljudi koji pričaju lična iskustva o Božjoj intervenciji.

Jedna priča dolazi od učitelja iz ultra-ortodoksne škole koji tvrdi da je njegov bivši učenik, koji je sada komandant akumulatora ‘Čelične kupole’, ispričao kako je Bog ‘oduvao’ u more Hamasovu raketu koja je ciljana na Azrieli tornjeve u Tel Avivu, nakon što ‘Čelična kupola’ tri puta nije uspela da presretne raketu.

Internet novine objavile su tu priču ovako:

 ‘’Svedok sam čuda koje sam video vlastitim očima. To mi niko nije ispričao ili objavio. Video sam Božju ruku kako je poslala projektil u more.’’ – komandant akumulatora ‘Čelične kupole’.

Internetom kruži nepotvrđena informacija u kojoj stanovnik Gaze pripisuje neuspeh Hamasovih paljbi Izraelovom Bogu koji rakete skreće sa putanje kako bi zaštitio svoj narod.

 ‘’Mi ciljamo svoje rakete, ali njihov Bog im skreće putanju,’’ komandant Hamasa je izjavio kada je upitan kako to da militanti iz Gaze promašuju svoje mete.

Bilo da je ta informacija tačna ili ne, operater ‘Čelične kupole’ čiji akumulator tri puta nije uspeo da presretne projektil usmeren prema Tel Avivu, kaže da je generalna procena tačna.

 ‘’Odjednom, ‘Čelična kupola’ (koja između ostalog procenjuje i brzinu vetra) pokazala je snažan vetar sa istoka koji je projektil oduvao u more. Svi smo bili zapanjeni. Ja sam ustao i povikao, “Postoji Bog!”

Drugi događaj ispričao je komandant Givati pešadije, opisujući misterioznu maglu koja je prekrila njega i njegovu jedinicu kada su se u zoru približavali poziciji svojih neprijatelja, a nakon što je njihova noćna akcija bila odgođena. Komandant je taj ‘štit’ nazvao “oblacima slave” i uporedio ga sa oblakom u kojem je prema biblijskom izveštaju Bog pratio svoj narod.

O još jednom čudu svedočila je grupa religioznih Jevreja koji su početkom jula prošle godine otišli na jug Izraela kako bi poželi polje pšenice pre početka biblijske Šabatne godine. Prema biblijskom zakonu, Jevreji trebaju da ostave zemlju da miruje tokom čitave poslednje godine sedmogodišnjeg ciklusa i tog se zakona drže farme u Izraelu. To znači da tokom Šabatne godine nema ni sejanja ni žetve.

Aharon Samet izjavio je u jednoj izraelskoj radijskoj emisiji da se veliko čudo dogodilo upravo zbog zakona o Šabatnoj godini.

“Budući da je prošlo leto prethodilo Šabatnoj godini, trebalo je požeti dvostruke količine pšenice. Zato smo pretražili zemlju i želi rod sa kasnije zasejanih polja. Kod kibuca Sufa na granici sa Gazom naišli smo na polje zasejano sredinom januara, što je bilo neobično.”

Poželi su pšenicu sa tog polja ne pridajući tome naročitu važnost. Nekoliko sedmica kasnije, na vrhuncu borbe između Izraela i Hamasa, Samet i njegovi prijatelji uvideli su značaj te žetve. 17. jula 2014, 13 Hamasovih militanata pokušalo je da se infiltrira iz Gaze u Izrael kroz tajni tunel čiji izlaz je bio tačno na polju kod kibuca Sufa. Teroristi su se veoma iznenadili što je nestala njihova očekivana prirodna kamuflaža – polje pšenice. Prazno polje omogućilo je izraelskim odbrambenim snagama da primete teroriste i napadnu ih iz zraka.

“Milošću Božjom spašeno je mnoštvo ljudi”, komentariše izraelska radio stanica Kol Hai.

Evo još nekoliko neverovatnih priča koje kruže internetom:

 

Božji glasnik

Jedan vojnik koji se vratio iz misije u Gazi ispričao je svoje svedočanstvo u sinagogi. On i njegova jedinica otkrili su dom traženog teroriste Hamasa i krenuli da ga uhvate. Stigli su prikriveni do njegove kuće, rano ujutru. Kada su hteli da ući u kuću, primetili su goluba koji je preletio preko njih i izgledao je veoma čudno. Svi su stali i zagledali se u goluba koji je sleteo na tanku žicu. U sledećem momentu, cela je kuća eksplodirala. Kuća je bila minirana, a žica je bila okidač. Da su vojnici ušli u kuću, svi bi poginuli. Bog šalje svoje glasnike u raznim oblicima.

 

Vojnikovo lično čudo

Dva dana pre polaska na teren, upitao sam svog zapovednika smem li poneti sa sobom u Gazu neke od slatkiša koje su nam slali civili iz cele zemlje i on se složio s time. Uzeo sam kutiju keksa punjenih čokoladom. Nakon što smo se dan i po borili uz minimalne rezerve hrane, setio sam se keksa koje sam uzeo sa sobom. Otvorio sam kutiju i unutra pronašao poruku od malog dečaka. Bile su napisane sledeće reči: ‘’Znam da me ti štitiš i ovo je mali znak pažnje od mene za tebe. Ja sam još mali, ali imam jednu molbu, da kažeš blagoslov nad hranom.’’ Kao sekularni vojnik, nisam umeo da izgovorim blagoslov nad hranom, ali u drugom uglu kuće je bio moj religiozni prijatelj. Otpuzao sam do njega i zamolio ga da me nauči izreći blagoslov. Kada smo završili sa blagoslovom, dogodila se OGROMNA eksplozija. Ispaljena je raketa koja je eksplodirala točno na mestu na kojem sam ja bio pre no što sam otpuzao do svog prijatelja. Eksplozija me je poverdila, ali zadobio sam samo nekoliko malih ogrebotina. Ta me situacija naterala u iskren plač.

 

Vatreni čovek

Grupa vojnika pretraživala je zgradu kad su dvojica vojnika zaštitara ugledala starog čoveka koji je stao između njih. Taj je stari čovek otvorio usta iz kojih je izašla vatra, a zatim je nestao. Vojnici zaštitari odmah su pozvali svoje prijatelje na povlačenje. Nekoliko trenutaka nakon što su izašli iz zgrade, cela je zgrada eksplodirala.

 

Shema Israel!

Vojnik koji se vratio iz Gaze izvestio je o tome kako je neka žena prišla njihovom vodu i htela da se raznese bombom. Vojnici su uvidevši da im se bliži kraj, vikali: “Šema Izrael”, nakon čega je žena stala na mestu, spustila detonator i rekla im da je ona zapravo Jevrejka, ali udata za Arapina i dovedena u Gazu protiv svoje volje. Vojnici su deaktivirali bombu, a ženu i njenu decu odveli na sigurno u Izrael.
Jedno je sigurno: neobično mali broj pogibija izraelskih civila je više nego iznenađujuć i ukazuje nam na Božje proviđenje koje štiti živote izraelskih vojnika i civila.

 

Zapovednik brigade Vinter kaže: “Kada se čovek nađe u životnoj opasnosti, tada se povezuje sa najdubljim istinama koje su u njemu, a kad se to desi, tad i najveći ateisti susreću Boga.”

“Vojnici imaju toliko iskustava sa čudima da je teško ne verovati u Boga”, zaključuje Winter.
 

Izvori:

 

http://www.breakingisraelnews.com/19812/rumors-abound-gods-protection-israel-fable/#Jqkep56SMMCr8Fe9.97

 

http://www.theblaze.com/stories/2014/08/05/the-two-miracles-of-nature-some-israelis-say-protected-them-during-the-gaza-fighting/

Comments are closed.