najnovije vesti

Apsurdna odluka UNESCO-a

oktobar 14th, 2016 | by admin
Apsurdna odluka UNESCO-a
Info
0

Unesco je u četvrtak donio još jednu sramotnu rezoluciju u kojoj niječe bilo kakvu vezu Židova sa lokalitetima Rahelinog groba, groba patrijarha (u kojem su pokopani Abraham, Izak i Jakov te Sara, Rebeka i Lea) i Brda Hrama (Temple Mount) te navodi da su navedeni lokaliteti sastavni dio Palestine nazivajući ih isključivo arapskim nazivima.

Rezolucija naziva Izrael „okupatorskom silom“, osuđuje izraelsku „agresiju“, tvrdi da Izraelci uništavaju muslimanska sveta mjesta i poziva Izrael da ukine sve mjere kojima ograničava vjerske slobode muslimana te njihov pristup svetim lokalitetima.

Ovu je rezoluciju UNESCO-u podnijelo 7 arapskih zemalja: Egipat, Alžir, Maroko, Sudan, Katar, Libanon i Oman.

U prilog rezoluciji glasale su 24 zemlje članice UNESCO-a, 26 je bilo suzdržanih, 2 nisu prisustvovale glasanju, a 6 je glasalo protiv.

Izrael je proteklih tjedana svim delegatima zemalja članica poslao pamflet o povijesnoj povezanosti Židova sa Jeruzalemom kojim je pokušao utjecati na njihov stav pri glasanju, a to je urodilo time što je nekoliko zemalja koje su u početku namjeravale podržati rezoluciju ostalo suzdržano.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu o rezoluciji se izrazio sljedećim riječima:

„Teatar apsurda u UNESCO-u nastavlja se ovom najbizarnijom odlukom do sada u kojoj se tvrdi da izraelski narod nema nikakvu vezu sa Brdom Hrama i Zapadnim zidom. Očigledno je da članovi UNESCO-a nikada nisu čitali Bibliju, ali ja im preporučam da posjete slavoluk cara Titusa u Rimu gdje mogu vidjeti što su Rimljani donijeli u Rim nakon što su srušili i opljačkali Hram u Jeruzalemu.

Na tom je slavoluku uklesana sedmerokraka menora (svijećnjak) koja je tada bila, a još je i danas, simbol židovskog naroda i zemlje. Oni će na to sigurno reći da je car Titus bio dio cionističke propagande.

Reći da Izrael nema vezu sa Brdom Hrama i Zapadnim zidom jednako je tome da kažete da Kinezi nemaju vezu sa Kineskim zidom ili da Egipćani nemaju vezu sa piramidama. Ovom apsurdnom odlukom UNESCO je izgubio i ono malo legitimnosti koju je imao. Ipak, vjerujem da će na kraju povijesna istina prevagnuti.“, zaključio je Netanyahu.

 

Comments are closed.